HÁLA vagy ELÉGEDETLENSÉG

Ezek a fogalmak gondolom mindenki számára világosak. De nézzünk kicsit mélyebbre! Arra kérlek, gondold végig, mi az eredménye annak ha hálás vagy, illetve elégedetlen vagy!

Véleményem szerint a hála eredménye, hogy boldogabb leszel, az elégedetlenségé pedig a boldogtalanság. Ha egyetértesz velem, akkor van értelme, hogy tovább olvasd papírra vetett gondolataimat.

Hogyan is működik ez?

Ha valamire úgy tudsz tekinteni, hogy a jó oldalát látod és örülsz neki -vagyis hálás vagy érte-, akkor örömöt, boldogságot viszel életedbe. Így azzal foglalkozol, hogy mi van és nem azzal, hogy mi hiányzik.

Egy nagyon egyszerű példát szeretnék kifejteni. Mi nők hányszor panaszkodunk nap mint nap amiatt, hogy mennyit kell mosogatnunk?! Pedig a mosogatás magában rejti a képességet, hogy használni tudjuk kezünket (egy kisbabán megfigyelhető, milyen boldogságot jelent ennek megtanulása); hogy van vizünk (amely egyik alapelemünk); sőt van egyáltalán mit mosogatnunk. Gondolhatunk közben arra, milyen finom volt az étel, amit ettünk, és amely bizony megéri a fáradtságot!

Most persze azt gondolod, hogy könnyű ezt mondani, de megvalósítani?! És egyáltalán mit "papolok" én erről itt? El szeretném mondani neked, nehogy azt hidd, hogy én mindezeket tökéletesen meg tudom valósítani! Ezekkel a sorokkal is bíztatni kívánom magam és további megértést remélek azáltal, hogy leírom. Azon a lépcsőfokon állok, amelyen észreveszem, mikor teszek -helytelenül- a hála ellen, és sodrom ezzel magam az elégedetlenkedés és boldogtalanság irányába. Azonban, hogy észreveszem, már egy előrelépés, melyért HÁLÁS VAGYOK.

A helyzet az, hogy a hála megvalósítása életedben egyedül a te érdeked! Nem egy társadalmi elvárás, vagy olyasmi, amitől közvetlenül népszerűbb, szebb vagy okosabb leszel (bár hosszútávon ezeket is elősegíti). Ezt egyedül saját magadért teszed, csakis azért, mert ez a boldog élet egyik alappillére, egy dolog, amit tehetsz magadért, a megértésért, az élet értelmessé tételéért!!!

Eszembe jut Eleanor H. Porter "Az élet játéka" c. könyve, amit gyerekkoromban olvastam (megjegyzem nem sok könyvet olvastam, de ezt nem véletlenül igen). A főszereplő egy árva kislány, akinek az a küldetése, hogy a környezetét megtanítsa arra, hogy a dolgokban a szépet, jót lássák és mindenért hálásak legyenek. Kölcsön veszek pár sort ebből a történetből:

"...-Úgy látszik, kisasszonyka, maga a világon mindennek tud örülni-mondta erre Nancy és vidám képe egy pillanatra elborult, mert eszébe jutott, hogyan próbált megbarátkozni a csúf kis padlásszobával a bátor kislány.

Pollyanna csöndesen kuncogott.

-Hát persze, hiszen erre megy a játék!

-Miféle játék?

-Hát... az örömjáték!

-Kisasszony, mit beszél összevissza?

-Nem beszélek összevissza! A papa tanított rá. Egész kicsi korom óta játszom. A nőegyleti hölgyeket is megtanítottam. Azok is játszották,-legalábbis néhányan közülük.

-Én ugyan nem sokat értek a játékokhoz, de azért csak mondja el, Pollyanna kisasszony, miben áll.

Pollyanna nevetett, de kicsit szomorkásan. A szürkületben arcocskája nagyon sápadtnak és keskenynek látszott.

-Akkor kezdődött, amikor a mankók érkeztek a missziós-hordóban...

-Mankók??

-Igen. Tudja, annyira szerettem volna egy babát. Papa kérte is, hogy küldjenek, de amikor megérkezett a hordó, a hölgy visszaírt, hogy nincs benne baba, csak egy pár kis mankó. Elküldte, hátha valami gyerek mégis hasznát veszi. Akkor kezdtük játszani a játékot.

-No én aztán nem értem, mi játszanivaló van egy pár mankóval!-jelentette ki Nancy kicsit ingerülten.

-Éppen az az érdekes benne. Mindenben kell találni valamit, aminek örülhetünk-magyarázta Pollyanna komolyan. - És mindjárt a mankókon kezdtük.

-Nohát, ezt aztán értse meg, aki akarja! Hogy lehet örülni annak, ha az ember babát kíván és mankót kap helyette?

A kislány vígan ugrált Nancy mellett.

-Dehogy nem, dehogy nem! Bár igaz, hogy az elején én sem értettem-ismerte be.-De papa megmagyarázta.

-Akkor maga pedig magyarázza meg nekem-szólt Nancy kurtán.

-Ó, libuska! Hát annak örültem, hogy nincs szükségem rá!-vágta rá Pollyanna büszkén. -Nagyon egyszerű a játék, ha az ember már belejött!

Nancy kicsit ijedt oldalpillantást vetett a kislányra.

-Hát ez aztán igazán furcsa gondolat!

-Dehogy furcsa! Inkább nagyszerű!-lelkesedett Pollyanna. -Azóta is mindig játszottuk. És mennél nehezebben megy, annál érdekesebb. Igaz, hogy néha nagyonis nehéz,-például, amikor a papa elment a jó Istenhez, én pedig itt maradtam a nőegyleti hölgyekkel...."

Ahogy magamat, téged is arra bíztatlak, próbáld ki a játékot! Kezdd apró dolgokkal, amelyekkel könnyű játszani és haladj azok felé, amelyek most még nagy elégedetlenséget váltanak ki belőled.

Vedd észre az elégedetlenséget és tégy egy lépést a hála felé!

Sok sikert az élet játékához!

Beszélgessünk tovább!

Konkoly RitaProgramjainkEsemények:

Tréningjeinket, lelki gyakorlatainkat szívesen nálad is, vagy az általad biztosított helyszínen is megtartjuk.
Személyes tanácsadás, tervezett programjainkról való érdeklődést, emailben( vido.adam7799@gmail.com ) és telefonon (06/70-408-06-37) sok szerettettel várjuk!A MI útunk

Szolgálataink

Az emberiséggel egyidős őstudás és hatalom birtokában a következőkkel tudjuk segíteni életed, sorsod, párkapcsolatod, vállalkozásod alakulását: Áldás, Átok levétel, Esküvők tartása, Elhalt lelkektől megszabadulás, Terek házak felszentelése, Ördögüzés, Temetés...

Az egészségért...

A test és a testet körölvevő lélek szimbiózisban (tökéletes kapcsolatban) él egymással. Ha a lélek megbetegszik akkor előbb utóbb a test is kezd alulműködni. Épp lélekben épp a test is! A lélektest egyszerűen karbantartható vagy karbantartatható! Ha fáradtnak, levernek, kizsákmányolnak érzed magad, és nyitott vagy alternatív egészségmegörző módszerekre, várunk szeretettel! A kezelés utáni csodálatos közérzetet, belső erőt, szinte garantálni tudom neked!.

Tanfolyamok

10 féle tanfolyamunkon a spiritualitás legkülönbözőbb területeiről szerezhetsz tudaást hatalmat és erőt, Reiki a mester szintig, Radiesztézia, Tudatos álom, Lelkek hazasegítése, Mágikus pecsétek hatalma, Név és számmisztika, Csakraterápia...

Következő tréningek:


Teljes programlista

Villás Béla további tanításai

Az Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza papi képzése és papi előképzései: Papi képzés 7 fokozat kb. 1,5 év alatt (7 hétvége) Szellemterápia Lelki gyakorlat - Pszi műtét Kozmikus lénnyé válás Lelki gyakorlat Kadaceus Lelki gyakorlat Teremtés Lelki gyakorlat Tűzönjárás Lelki gyakorlat stb.